Крупу перебрати і злегка прожарити на сковороді, в духовій шафі або на плиті. Закип'ятити воду, всипати крупу, посолити і варити на слабкому вогні, зрідка помішуючи.
Коли крупа утворює густу масу, поставити посуд з кашею в духову шафу на 50-60 хвилин. Готову кашу злегка остудити, додати в неї збите яйце і перемішати. Зробити з підготовленої маси биточки, обваляти їх у мелених сухарях і обсмажити на вершковому маслі.
Подавати на стіл зі сметаною або грибним соусом.
Приготування соусу: сушені білі гриби промити, замочити на 2-3 години в холодній воді, а потім варити в тій же воді протягом 2 годин. Грибний відвар процідити, закип'ятити, додати сіль і борошно, змішану з вершковим маслом і варити, помішуючи, на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин. Перед вживанням соус процідити.
Для дітей старше 3 років відварені гриби можна подрібнити і додати в соус.
Крупа гречана (просунув) - 50 г, Масло вершкове - 10 г , Яйце - 1 \ 2 шт, Сухарі мелені - 10 г , Вода-100 г , Сіль -0,5 г ,
Для соусу: Гриби білі сушені - 8 г, Борошно пшеничне - 3 г , Масло вершкове - 5 г , Сіль - 0,5 г.