Крупу перебрати
і злегка прожарити на сковороді, в духовій шафі або на плиті.
Закип'ятити воду, всипати крупу, посолити і варити на слабкому вогні,
зрідка помішуючи.
Коли крупа утворює густу масу,
поставити посуд з кашею в духову шафу на 50-60 хвилин. Готову кашу
злегка остудити, додати в неї збите яйце і перемішати. Зробити з
підготовленої маси биточки, обваляти їх у мелених сухарях і обсмажити на
вершковому маслі.
Подавати на стіл зі сметаною або
грибним соусом.
Приготування соусу: сушені білі гриби
промити, замочити на 2-3 години в холодній воді, а потім варити в тій
же воді протягом 2 годин. Грибний відвар процідити, закип'ятити, додати
сіль і борошно, змішану з вершковим маслом і варити, помішуючи, на
слабкому вогні протягом 15-20 хвилин. Перед вживанням соус
процідити.
Для дітей старше 3 років відварені гриби
можна подрібнити і додати в соус.
Крупа гречана (просунув) - 50 г,
Масло вершкове - 10 г
, Яйце - 1 \ 2 шт,
Сухарі мелені - 10 г
, Вода-100 г
, Сіль -0,5 г
, ... Читати далі »