Дитячу їжу не слід розморожувати при кімнатній температурі тривалий час. Якщо ви вирішили її використовувати, зробіть так: Якщо у вас є час, можна одну порцію або весь денний раціон покласти для відтавання в холодильник на 3-4 ч. Для швидкого розморожування використовуйте спеціальний електричний підігрівач або покладіть заморожений кубик або закриту банку в термостійку кухоль, а її-в невелику каструлю. Наповніть каструлю водою (трохи нижче верхнього краю гуртки). Підігріває воду на середньому вогні, помішуючи їжу час від часу для рівномірного розігріву. Перед подачею на стіл переконайтеся, що їжа добре перемішана і не занадто гаряча. Я інстинктивно пробую їжу верхньою губою кожен раз, коли набираю нову ложку. Навіть зовсім небагато гарячої їжі буває досить, щоб дитина надовго втратив довіру до того, що йому подають на ложці. Не рекомендуємо розігрівати їжу в мікрохвильовій печі, де вона підігрівається нерівномірно, в ній утворюються "гарячі кишені" і дитина може обпектися. Якщо ви все ж вибрали мікрохвильову піч, будьте особливо уважні, перемішуючи їжу, і завжди пробуйте її самі, перед тим як дати дитині. Щоб уникнути зайвих витрат, накладайте дитині рівно стільки, скільки, на вашу думку, він з'їсть. Якщо їжі виявиться мало, візьміть з баночки ще небагато, але тільки чистою ложкою.
Залишилася їжу можна зберігати в холодильнику не більше 2 днів, але тільки якщо туди не потрапила слина.
Деякі матері дуже процвітають у приготуванні дитячої їжі, інші ж дають дитині їжу із загального столу, розминаючи її виделкою.